British Shorts Budapest


Május 20–21-én rövidfilmfesztivált szerveznek a Szimpla Kertben British Shorts Budapest névvel, melynek során angol egyetemeken tanuló diákok filmjeit mutatják be. Május 19-től pedig a University of Bedfordshire tanárai tartanak workshopot a mustrához kapcsolódva.

A fesztivál elsődleges célja, hogy megismertesse a magyar közönséggel (elsősorban a 17 és 30 év közötti korosztállyal) az angliai egyetemeken tanuló diákok filmjeit. Láthatók lesznek munkák a University of Bedfordshire media production szakos diákjaitól, a London College of Music and Media zene szakos hallgatóitól, ezenkívül a Royal College of Art, a National Film and Television School és a London Film Academy tanulóitól, valamint fiatal pályakezdőktől is.

British Shorts Budapest

A fesztivált az elmúlt két évben Berlinben rendezték meg, igen nagy sikerrel. A fesztivál ideje alatt (pontosabban már egy nappal korábban) Londonból meghívott egyetemi tanárok tartananak workshopot Utazás Budapesten címmel a Tabán moziban.

A mustra további kiegészítő programja, hogy a vetítések előtt a közönség ír zenével hangolódhat rá a filmekre, a filmek után pedig DJ Infragandhi gondoskodik majd a szórakozásról.

A rövidfilmek (lesz köztük animáció, videóklip, dokumentum- és kisjátékfilmek) 2×60, illetve 1×80 perces blokkokban lesznek láthatóak, és minden blokkot beszélgetés követ a filmeknek a fesztiválon megjelenő készítőivel. A moderátorok John Digence és Dave Green filmkészítők, a University of Bedfordshire docensei lesznek. A szervezők célja ezenkívül, hogy a megjelent brit szakemberekkel a magyar Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai egy közös fórumon cserélhessék ki tapasztalataikat.

A részletes program megtekinthető a fesztivál hivatalos honlapján.Kapcsolódó