Nevezz a SZAFT-ra!


Keresik Magyarország legjobb független animációs filmkészítőjét. Elő a gigabájtok rejtekéből a legjobban sikerült filmekkel, hogy megmutathassák azokat a nagyközönségnek illetve a szakma magyarországi és nemzetközi krémjének.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) szervező bizottsága és a kecskeméti Városi Kulturális Mozgalom (VÁKUM) Egyesület pályázatot hirdet, nem professzionális animációs filmkészítők számára.

A nemzetközi fesztivál kísérőrendezvényeként idén első alkalommal megrendezendő (Kecskeméti) SZAFT-ra azok jelentkezését várják, akik nem rendelkeznek felsőfokú filmkészítői végzettséggel és alkotásaikat nem profi körülmények között készítik, így bármely független alkotó nevezheti bármely animációs technikával készült filmjét.

A nevezett alkotásoknál tartalmi és időbeli korlát nincs, azonban vallási-, nemi- és etnikai megkülönböztetésre, illetve erőszakos cselekedetekre buzdító filmeket a rendezvényen nem vetítenek. A versenybe kerülő filmeket egy 3 tagú szakmai zsűri bírálja el.

Az általuk kiválasztott legjobb 3 film, díjazásban részesül:

  • 1. díj 150 000 Ft
  • 2. díj 100 000 Ft
  • 3. díj 50 000 Ft

Nevezési határidő: 2009. június 14.

A filmet fel lehet tölteni ftp-n keresztül, vagy el lehet küldeni DVD-n. Jelszóért és címért be kell jelentkezni a szaft@vakum.hu címen.

A rendezvény a Kecskeméti Animáció Film Fesztivállal egy időben, 2009 június 18–20. között kerül megrendezésre, Kecskeméten. Bővebb információ: www.vakum.hu/szaftKapcsolódó