Al Pacino lesz Doktor Halál


Az HBO életrajzi filmet forgat a Doktor Halálként elhíresült Jack Kevorkianról, aki nyugdíjas patológusként legalább 130 embert segített át a halálba – írja az Origo.

Jack Kevorikian szerint mindenkinek joga van a halálhoz, ezért – a törvényi tiltás ellenére – segédkezett azon gyógyíthatatlan betegek öngyilkosságánál, akik erre kérték őt. A férfit a 90-es évek végén ítélték el, amihez a bizonyítékot ő maga szolgáltatta: egyik „gyilkosságát” ugyanis videóra vette, és bemutatta a tévében. A börtönből 2007-ben szabadult.

Al Pacino

A tévéfilmben Kevorkiant Al Pacino játssza, aki az Angyalok Amerikában című sorozatban már dolgozott az HBO-nak – korábban nem nagyon vállalt tévés produkciókat, habár élete legelső szerepét éppen egy sorozatban, az N.Y.P.D.-ben kapta.

A film alapjául Harry Wylie és Neal Nicol Kevorkianról szóló könyve, a Between the Dying and the Dead szolgál, a rendezést Al Pacinóhoz hasonló kaliberű szakember, Barry Levinson (Jó reggelt, Vietnam!, Esőember, Amikor a farok csóválja, A gömb) vállalta magára.Kapcsolódó