Elhunyt Millvina Dean, a Titanic utolsó túlélője


A Titanic hajószerencsétlenség utolsó túlélője, Elizabeth Gladys Dean, ismertebb nevén Millvina, 97 évesen hunyt el a Southampton melletti idősek otthonában, ahol nemrég kezdték kezelni Leonardo diCaprio és Kate Winslet támogatásával – írja a The Times.

Millvina Dean

Millvina volt a hajó legfiatalabb (mindössze 9 hetes) utasa, aki 1912 áprilisában családjával indult Londonból Amerikába egy szebb élet reményében. Eredetileg nem is a Titanicon kellett volna utazniuk, ám egy sztrájk következtében áthelyezték őket a Titanic harmadosztályára.

A tragédia után pontosan 98 évvel Millvina súlyosan megbetegedett. Kórházba szállították és egy héten keresztül tüdőgyulladással kezelték.

Amikor Barbara Dainton 2007 októberében, 96 évesen elhunyt, Millvina Dean lett a Titanic utolsó túlélője. Tavaly decemberben kénytelen volt több értéktárgyát is elzálogosítani, hogy kifizethesse orvosi szükségleteit. James Cameron, a Titanic című film rendezője, valamint színészei, Leonardo diCaprio és Kate Winslet felfigyeltek az idős hölgy problémáira és átvették Millvina orvosi ellátásának finanszírozását – összesen 22 000 fonttal segítettek.Kapcsolódó