Performance-csokorral védik meg diplomamunkájukat a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős látványtervezői Performance-csokorral védik meg diplomamunkájukat a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős látványtervezői

Performance-csokorral védik meg diplomamunkájukat a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős látványtervezői

Rendhagyó estével készülnek a budapesti képzőművészeti egyetem látványtervező szakának végzősei, a kötelező jelmez tervezését performance-előadások keretében mutatják be a közönségnek a Trafóban.

Az egyetem végzőseinek az ötödik év végén kötelezően el kell készíteniük egy-egy jelmezt. Ebben az évben a diplomázni vágyók, nemcsak egy jelmezt készítettek el, hanem egy performance előadás keretében mutatják be a tervezett ruhákat. A darabok összes szereplőjét felöltöztették, és az elkészült darabokat be is mutatják. A Trafó ad helyet ennek a különleges előadássorozatnak, amelyet 2009. június 11-én láthatnak a nézők este 8 órától. Az előadások 10–15 perc hosszúságúak.

A képzősök olyan ismert művészekkel dolgoztak együtt, mint Hód Adrienn koreográfus vagy Peer Krisztián költő.

„Nagy segítségünkre volt az »idősebbek« tapasztalata” – mondja Sebő Rózsa, a Szabbam ádittam című előadás látványtervezője. „Ebben a helyzetben az iskolapadból egyenesen a mélyvízbe kerültünk, hiszen a színházban kellett helytállnunk. Próbabábuk helyett táncosokkal kellett együttműködnünk, akik dolgoztak az általunk megtervezett ruhákban, így a látvány mellett a funkcionalitásnak is legalább olyan fontos szerepet kellett szánnunk. Nagy lecke volt ez mindannyiunknak, főként, hogy az egész estét saját magunk finanszíroztunk, minden egyéb támogatás nélkül valósítottuk meg. Bízunk benne, hogy az utánunk jövőknek egy kicsit könnyebb dolga lesz, de reméljük nekik is lesz lehetőségük így kipróbálni magukat.”

A képzőművészeti egyetem látványtervező szakának végzőseinek diplomavédése a képzőművészeti egyetem aulájában lesz 2009. június 23-án.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat