Jön az újabb Sikoly-trilógia


A hírek szerint a Sikoly-trilógia folytatását tervezi Wes Craven horrormágus, aki állítólag három új filmet is rendez a sikeres tinihorror-szériába – tájékoztat az EST.hu.

A Sikoly című filmet 1996-ban, első folytatását 1997-ben, a Sikoly 3-at pedig 2000-ben mutatták be. Wes Craven neves horrorrendező (Az utolsó ház balra, Sziklák szeme, Rémálom az Elm utcában) műve nemcsak elindította a modern kori tinihorrrorfilmek virágzását, de olyan kultikus státusra tett szert, hogy még egy paródiasorozatot is inspirált (a Horrorra akadva-filmeket), miközben saját maga is számos horrorfilmes utalást tartalmaz.

Scream

A folytatásokra a hollywoodi sztárpár, David Arquette és Courteney Cox is visszatérne – egyedüliként a korábbi szereposztásból (Arquette Dewey Riley seriffhelyettest, felesége, Cox pedig a törtető riportert, Gale Weatherst játszotta a Sikoly első, második és harmadik részében). A rendező nyilatkozata szerint Kevin Williamson forgatókönyvíró – aki a Sikoly 1. és 2. scriptjét is jegyzi – három film, a Sikoly 4., 5. és 6. megírását tervezi. „Úgy vélem, egy (újabb) trilógia ötlete motoszkál a fejében. […] Nekem azt mondták, elvileg David Arquette és Courteney (Cox) is benne van. De azt hiszem, mindenki más új lenne a stábban” – nyilatkozta Craven.

Eredetileg az alkotók csak a Sikoly 4. elkészítését tervezték, amivel kapcsolatban már a bemutató időpontját is nyilvánosságra hozták: a negyedik részt eszerint 2010. októberében mutatják be az Egyesült Államokban – éppen tíz évvel a legutóbbi darab, a Sikoly 3. premierje után.Kapcsolódó