Dunaversitas 2009 mesterkurzus-felhívás


A Dunaversitas Egyesület kilencedik alkalommal indítja el egy éves mozgókép szerkesztő-rendezői-operatőri mesterkurzusát. A 2009/2010-es tanév hallgatói mozgóképes elméleti előadásokon és filmkészítési gyakorlaton vesznek részt.

Az oktatás költségeit az egyesület biztosítja, illetve a Duna Televízió és filmszakmai alapítványok támogatják. A felvételt nyert hallgatók 2009 szeptemberétől kezdődően havonta egy alkalommal háromnapos foglalkozáson vesznek részt. Az elméleti előadások és filmelemzések általában (de nem kizárólag) az adott hét szerdai és csütörtöki napján, a műhelyfoglalkozások pénteken lesznek.

A műhelymunka során a résztvevők filmterveinek részletes kidolgozása, a forgatás előkészítése, a felvett és összeállított anyagok véglegesítése történik. A mesterkurzus elvégzéséről, illetve a vizsgafilm elfogadásáról oklevelet kapnak. Az előadók a szakma jeles képviselői (fotóművészek, operatőrök, rendezők, forgatókönyvírók, hangmérnökök, televíziós szerkesztők, filmesztéták). A csoportvezető tanárok: dr. Buglya Sándor, dr. Horváth Z. Gergely, Lugossy László filmrendezők.

Jelentkezni 2009. augusztus 22-ig lehet e-mailben: dunaversitas@gmail.com vagy postai úton: Dunaversitas Egyesület H-1016 Budapest, Mészáros u. 48. A jelentkezők egy szakmai életrajzot kell küldjenek, valamint egy kb. 15-20 perces, dokumentarista módszerrel megvalósítható film tervezetét (max. 2 gépelt oldal terjedelemben). A filmterv címe: „Hétköznapi történet”.

Nem valamilyen szenzációs, rendkívüli eseményt, hanem egy személyesen megismert „hétköznapi” élményét kell témának választani. A filmterv elbeszélhető történet szerkezetére törekedjen, annak ellenére, hogy a feldolgozás módja nem lehet játékfilmes. Tartalmazhat interjút vagy riportot is, de nem állhat kizárólag ezekből. A felvételi szeptember elején lesz, pontos helyéről és időpontjáról írásban értesítik a jelentkezőket.Kapcsolódó