Michael Bay nem rendez több Transformerst


Michael Bay neves akciófilmes rendező nem készít több Transformers-filmet, mert elege van a nagy költségvetésű blockbusterekből – tájékoztatott az EST.hu.

A látványos, nagyszabású akciójeleneteiről ismert Michael Baynek elege lett abból, hogy a kritikusoktól rendre csak negatív kritikát kap filmkészítési stílusa miatt, és elhatározta, hogy eltávolodik az akciófilm műfajától.

Michael Bay

„Nagyon könnyű leforgatni egy művészfilmet egy dél-franciaországi borospincében, de az embereknek fogalmuk sincs arról, milyen nehéz összehozni egy olyan filmet, mint a Transformers. A kritikusok pedig már azelőtt meghozzák az ítéletüket, mielőtt megnéznék a művemet” – panaszkodott a rendező.

Bay azt is elárulta, hogy ha a stúdiófőnökök akarnak egy Transformers 3-at (márpedig biztosan akarnak, hiszen már a bemutató dátuma is ki van tűzve), akkor keresniük kell egy másik rendezőt. „Azután a három és fél év után, amit ezeknek a filmeknek az elkészítésével töltöttem, úgy érzem, elegem van a Transformers világából” – mondta Bay.

Bay „kiborulását” némiképp már sejteni lehetett, hiszen korábban a gyártó stúdió anélkül jelentette be a Transformers 3. premierjének dátumát, hogy vele egyeztettek volna, a rendező pedig többször utalt arra is, hogy a Transformers 2. után egy kisebb költségvetésű, visszafogottabb gengszterfilmet készül forgatni bűnöző testépítőkről, Tarantino stílusában.Kapcsolódó