Magyar filmplakátok és MTI-fotók Londonban Magyar filmplakátok és MTI-fotók Londonban

Magyar filmplakátok és MTI-fotók Londonban

A kedden kezdődő Londoni Magyar Filmfesztiválnak (Check the Gate '09) helyet adó Institute of Contemporary Arts (ICA) épületében már láthatók a programban szereplő játékfilmek eredeti és nemzetközi plakátjai.

A június 30-ig tartó fesztivál ideje alatt a Londoni Magyar Kulturális Központ a rendszerváltás előtt és után készült 11 magyar játékfilm bemutatása mellett a húszéves évfordulóra emlékező, az MTI 1989-es gyűjteményéből összeállított kiállítással is várja az érdeklődőket. A magyar központban 15 nagyméretű fényképet függesztenek ki, ezek – mint például a péneurópai piknik és más rendszerváltó eseményt bemutató fotográfiák – szerdától láthatók a Londoni Magyar Intézetben.

Makk Károly: Szerelem

Kedden, a filmes mustra megnyitója előtt az ICA-ban az idei év védnöke, David Korda producer és családja előtti tisztelgésként exkluzív Korda Sándor fotó- és filmplakát-kiállítás lesz látható a Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából. Ezt egészíti ki ugyanott a HVG 1989-1990-es számainak legérdekesebb címlapjaiból nyílt tárlat – tájékoztatott a kultúra.hu.

A Check the Gate '09 fesztiválon (június 23-30.) a vasfüggöny lehullása előtti korszakot idézi például Gothár Péter Megáll az idő, Makk Károly Szerelem vagy Tarr Béla Panelkapcsolat című alkotása, míg a rendszerváltás idején és a '90-es években játszódó filmeket többek között Szabó István Édes Emma, drága Böbe című drámája és Szomjas György szatírája, a Roncsfilm képviseli.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat