Meghalt Farrah Fawcett


Helyi idő szerint csütörtök reggel a Santa Monica-i St. John’s Kórházban, 62 éves korában rákban elhunyt Farrah Fawcett hatszoros Golden Globe-jelölt színésznő, Charlie egyik angyala, a hetvenes évek ikonja – tájékoztatott az EST.hu.

Ferrah Fawcett modellként és reklámszínészként kezdte pályáját, és a nagy áttörést a Charlie angyalai című tévésorozat hozta meg számára. Egy év után otthagyta a sorozatot, hogy komolyabb művekben vállaljon szerepet. Ilyen volt például az 1986-os Broadway-adaptáció, az Elszabadult indulatok vagy az 1984-es tévéfilm, a Tűzfészek. Ezen kívül vendégszereplést vállalt olyan sorozatokban, mint az Ally McBeal, a Kerge város vagy az Őrangyal. További fontosabb (nagyjátékfilmes) szerepei közé pedig a Logan futása, az Ágyúgolyó futam és a Dr. T. és a nők című Altman-mű tartozik.

Farrah Fawcett

Emmy- és Golden Globe-jelölésein kívül a színésznőt azzal is elismerték, hogy 1995-ben csillagot kapott a hollywoodi Walk of Fame-en (a „hírességek sétányán”). Színészi munkáján kívül a sztár a hetvenes-nyolcvanas évek egyik nevezetes divatikonja, kedvelt „plakáthölgy” is volt, aki divatot diktált szőke tincseivel, zilált, kócos frizurájával.

Fawcett 2006 októberében hozta nyilvánosságra, hogy vastagbélrákban szenved. Ezt követően többféle kezelésen esett át, például kemoterápián is. Ezek hatására 2007 februárjában, a színésznő 60. születésnapja idején úgy tűnt, sikerült felgyógyulnia. Három hónappal később azonban Fawcett rákbetegsége kiújult. Ezek után is elszántan küzdött (egy kísérleti kezelésre például Németországba utazott), amit az A Wing and a Prayer című dokumentumfilm-sorozatban (videónapló formájában) meg is örökítettek.

Idén áprilisban rosszabbodott állapota: ekkor derült ki, hogy a rák már májára is átterjedt. A sztár élettársa, Ryan O’Neal színész (aki nemrég megkérte Fawcett kezét, aki igent is mondott neki, de az esküvőre sajnos már nem kerülhetett sor) és legjobb barátnője is mellette volt, amikor távozott.Kapcsolódó