Kolozsvárra utazik a Primanima animációs játszóház


A Primanima filmfesztivál utazó animációs játszóháza a Filmtettfeszt idejére Kolozsvárra költözik, az ingyenes gyerekfoglalkozásra október 2-áig lehet jelentkezni. Frissítés: beteltek a helyek.

A játszóházat október 6-án szombaton 11 és 13, illetve 15 és 17 óra között szervezik meg a Báthory István Elméleti Líceum dísztermében. A szervezők közleménye szerint a résztvevő gyerekek megismerkedhetnek az animációkészítés több technikájával: foglalkoznak rajzfilmmel, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos, digitális és tabletes animációval is.

A 7-14 éveseknek szóló műhely során a gyerekek rajzfelszerelést, kamerával felszerelt trükkasztalokat, pixillációs technikát és iPadokat, a filmrögzítéshez korszerű Canon-kamerákat, Apple-számítógépeket fognak használni, így pár óra alatt megismerkednek minden alapvető eszközzel és technikával, amely az animációkészítéshez szükséges.

A foglalkozások alatt jeleneteket készíthetnek, és megrendezhetik első animációs kisfilmjüket is, ehhez profiktól, animációs szakemberektől és művésztanároktól kapnak útmutatót.

A Primanima animációs játszóházon ingyenes a részvétel, de jelentkezéshez kötött, ugyanis a helyek száma korlátozott, az első 30 jelentkezőt fogadják. Jelentkezni a filmtett@filmtett.ro címen lehet október 2-áig, keddig.Kapcsolódó