Dátum szerint Népszerűség szerint

Fekete komédia, családi dráma, erotika – a TIFF leleplezte az idei versenyprogramot

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál központi versenyében első vagy második filmjüket bemutató rendezők versenyeznek. Idén kereken egy tucatnyian vannak, mind a 12 történet provokatív és eredetien kivitelezett, 8 közülük karrierje kezdeténél tartó rendező vagy dokumentumfilmben, tévésorozatban már bizonyított alkotó első fikciós mozifilmje. A szekció minden alkotását romániai premierként vetítik.

2020. július 13. 15:29:22

Szeptember elején jön a Veszprém-Balaton Filmpiknik

Szeptember 3. és 5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti majd meg a közönség. Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát. 

2020. július 13. 14:30:27

Lakos Nóra egy holland kisregényt adaptál filmre

A filmterv – egyedüli magyar projektként – bekerült a 7. Cinekid Script LAB-re, így Lakos Nóra gyermekfilmes forgatókönyvének fejlesztése októberben kezdődik Amszterdamban és 2021 februárjában végződik a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

2020. július 10. 17:43:23

Megtartják idén az Anonimul Filmfesztivált

Nem marad el az Anonimul Filmfesztivál 17. kiadása, igaz, csak szabadtéri vetítések alkotják majd az idei programot. A díjak sorsáról ezúttal is a közönség fog dönteni.

2020. július 09. 18:00:26