Dátum szerint Népszerűség szerint

Meghalt A hét mesterlövész és a Viszontlátásra a pokolban forgatókönyvírója

Százegy éves korában, pénteken elhunyt Walter Bernstein amerikai forgatókönyvíró. A hírt barátja és munkatársa, Howard Rodman, az amerikai forgatókönyvírók céhének (WGA) egykori elnöke tette közzé a Twitteren. Felesége, Gloria Loomis közlése szerint Bernstein halálát tüdőgyulladás okozta.

2021. január 25. 17:55:57

Újraindulhatnak a mozik Bukarestben

Lazítások következnek Romániában, s ha nem is működhetnek teljes kapacitásukon, de újraindulhatnak a filmszínházak.

2021. január 25. 17:38:03

Szakmai egyesületet hoztak létre a magyar operatőrök

December 21-én megalakult a Magyar Filmoperatőrök Egyesülete (Hungarian Cinematographers Association, rövidítve: HCA), amely a magyar filmművészet legkiemelkedőbb operatőreit hivatott magába tömöríteni – közölte a hétvégén a szervezet. Az egyesület kizárólag szakmai szempontok mentén szerveződik, jelenleg 42 tagot számlál, és azért van rá szükség, mert „a korábbi, operatőröket tömörítő szervezet (Hungarian Society of Cinematographers) független, politikai hatásoktól mentes működése már nem volt biztosítható”.

2021. január 25. 08:23:30

Nem mutathatják be otthon Pakisztán hivatalos Oscar-nevezettjét

Bár Ázsia egyik legnagyobb fesztiválján, a dél-koreai Puszanban díjazták, a pakisztáni nézők pedig egy hétig online nézhették, Pakisztán idei hivatalos Oscar-nevezettje, a Zindagi Tamasha (Circus of Life) nem kerülhet az otthoni mozikba, rendezője pedig életveszélyes fenyegetéseket kap.

2021. január 22. 18:14:49

Újabb prequelt kap a Trónok harca

George R.R. Martin három, A hét királyság lovagja című kötetében megjelent novellájából is filmadaptáció készül az HBO-nál. Az újabb westerosi történet a Trónok harca eseményei előtt száz évvel játszódik.

2021. január 22. 15:48:42

Júliusra halasztják a Cannes-i Fesztivált

A cannes-i nemzetközi filmfesztivált általában májusban szervezik meg, tavaly a járvány miatt elmaradt, idén pedig a július 5. és 25. közötti időszakban fogják megszervezni – az időszakot később még pontosítják.

2021. január 22. 15:09:35

A világ legidősebb maratoni futójáról készül film Indiában

Az Omung Kumar B rendezte Faudzsa a „szikh szupermanként” emlegetett, 109 éves maratoni futó, Faudzsa Szingh életét dolgozza fel. Szingh 89 évesen, 2000-ben futotta le először a londoni maratont, majd még hatszor teljesítette. Azóta már Torontóban, New Yorkban és más városokban is lefutotta a távot.

2021. január 21. 17:20:09

Magyar filmnapok – negyedik alkalommal Sepsiszentgyörgyön

Romantikus komédia, akció-vígjáték, filmszatíra, dráma, dokumentumfilm – nyolc filmmel, változatos kínálattal várja a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi a magyar filmek szerelmeseit január végén, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

2021. január 20. 16:12:07