Dátum szerint Népszerűség szerint

Laura Mulvey és Steven Jacobs ad elő Kolozsváron

Hétvégén szervezi meg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Média Tanszéke nemzetközi filmtudományi konferenciáját, amelyen meghívott előadóként Laura Mulvey filmteoretikus és Steven Jacobs művészettörténész is részt vesz.

2019. október 23. 15:55:24

DOCArt: kolozsvári mozivásznon a világ képtárai és koncerttermei

Novembertől kéthetente szerdánként jelentkeznek a kolozsvári Győzelem moziban a világ híres képtárai és koncerttermei, a művészettörténeti ismeretterjesztőket és koncertfelvételeket a magyarországi Pannonia Entertainment forgalmazásában, román felirattal vetítik.

2019. október 23. 14:29:00

BAFTA-jelölt filmrendező és az ELTE adjunktusa tart előadást Kolozsváron

Liviu Tipuriță, BAFTA-jelölt filmrendező tart mesterkurzust szerdán a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Aulájában, október 28-án és 29-én pedig Margitházi Beja filmteoretikus, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem adjunktusát látja vendégül az egyetem. Mindkét esemény nyitott és ingyenes.

2019. október 23. 11:28:02

Add a véred Drakulicsért!

Véradást szerveznek Budapesten a Drakulics elvtárs magyar retró-vámpír-kém-vígjáték alkotói a Magyar Vöröskereszt segítségével.

2019. október 22. 09:47:05

Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Befejeződött A feleségem története 57 napos forgatása, elkezdődött Enyedi Ildikó filmjének vágása. Füst Milán regényének filmadaptációját Gijs Naber holland színész és Léa Seydoux francia színésznő főszereplésével viszi vászonra az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője.

2019. október 21. 15:38:06

Erdélyi rendező filmterve is továbbjutott az Inkubátor Programban

Tíz filmterv jutott tovább a Magyar Nemzeti Filmalap ötödik alkalommal meghirdetett Inkubátor Programjára jelentkező 60 pályázatból. Többek között az erdélyi Moldovai Katalint is meghallgatják tavasszal azon a pitch fórumon, amelyen eldől, hogy melyik öt pályakezdő rendező részesül gyártási támogatásban.

2019. október 21. 12:58:25