16 éves mélyponton a dél-koreai mozik


Ahogy az új koronavírussal fertőzöttek száma nő, úgy csökken a mozilátogatók száma is Dél-Koreában is: 16 éve nem zártak ilyen gyenge hévégét a mozik. A forgalmazók egyes filmek újrabemutatásával próbálkoznak.

A Koreai Filmintézet adatai szerint míg múlt hétvégén még 299 600 mozijegyet adtak el, a most lezárult hétvégi időszakban ez a szám 244 000-re csökkent. Csütörtökön kevesebb mint 50 000-en váltottak mozijegyet országszerte – ez volt a leggyengébb eladási érték az intézet statisztikáinak kezdete óta – adta hírül a Variety.

A láthatatlan ember harmadik hete vezeti az alig létező box office-t 423 800 dolláros péntek-szombati (3 milliós teljes) bevétellel. A második helyezett a Todd Haynes-féle Sötét vizeken (Dark Waters), a harmadik az 1917 Sam Mendestől.

 

Mivel a legtöbb jelentősebb produkció bemutatóját elhalasztották, a forgalmazók korábbi alkotások újabb műsorra tűzésével próbálkoznak: így kerülhetett újra a mozikba a Csillag születik (A Star is Born), a Memento, a Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) vagy a Szerelemre hangszerelve (Begin Again).Kapcsolódó