2019-ben érkezik Martin Scorsese új Bob Dylan-dokumentumfilmje 2019-ben érkezik Martin Scorsese új Bob Dylan-dokumentumfilmje

2019-ben érkezik Martin Scorsese új Bob Dylan-dokumentumfilmje

Bob Dylanről és az 1975-’76-os Rolling Thunder Revue turnéján résztvevő költő-, író- és zenészbarátairól szóló dokumentumfilmet rendez Martin Scorsese.

A Bob Dylan-rajongók között évek óta pletykaként terjedő információ most hivatalos megerősítést kapott: a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese című film a tervek szerint 2019-ben jelenik meg a Netflixen.

A produkcióról egyelőre nem sokat tudni, a Variety-nek nyilatkozó névtelen forrás szerint formabontóbb dokumentumfilmről lesz szó, mint amilyen Scorsese 2005-ös „No Direction Home” - A Bob Dylan-dosszié (No Direction Home: Bob Dylan) című korábbi rendezése volt.

A Netflix leírása szerint a film az 1975-ös zavaros amerikai hangulatot és Dylan akkori örömteli zenéjét ragadja meg, egyszerre dokumentumfilm, koncertfilm és lázálom. Az internetes tartalomgyártó azt is megerősítette, hogy a filmhez interjú készült magával Dylannel is, ami már önmagában nagy szó, hiszen a zenész ritkán áll mikrofon, nem hogy kamera elé.

Martin Scorsese egyébként szintén ebben az évben mutatja be másik netflixes filmjét, a The Irishmant, amelyben ismét Robert De Niróval dolgozik együtt.

(Variety)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat