2023 októberében jöhet a Dűne folytatása


Annyira sikeres Denis Villeneuve Velencében bemutatott és október 22. óta a nagyvilág mozijaiban is nézhető Dűnéje, hogy a folytatás is zöld utat, sőt premierdátumot is kapott.

„Remélhetőleg kap majd lehetőséget a kanadai rendező, hogy befejezhesse trilógiáját (merthogy eredetileg ezzel tervezett, a harmadik filmben már a második Dűne-regényt vinné vászonra), és nem jut majd sem Jodorowsky, sem Lynch sorsára, vagyis nem kell majd egy fennmaradt filmterv, vagy egy szétvágott félfilm alapján álmodozni arról, hogy mi lett volna, ha…” – írtuk néhány napja az új Dűne-feldolgozás apropóján, és kollégánk óhaja máris meghallgattatott. Denis Villeneuve társ-forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is dolgozik már a Dűne folytatásán, amelyet a Legendary és a Warner Bros. tegnap esti bejelentései alapján 2023 októberében láthatunk majd a mozivásznakon – és kizárólag a vásznakon, streamingről ugyanis szó sem lehet, írja a Deadline.

A Timothée Chalamet főszereplésével készült Dűne bemutatója óta több mint 220 millió dolláros bevételre tett szert; Romániában közel 42 000 jegyet váltottak a filmre (pedig a járványhelyzet miatt a mozik éppen kapacitásuk 30%-án működnek).
Kapcsolódó