55 város kamaszai döntenek a legjobb európai ifjúsági filmről


34 ország 55 városában, köztük Kolozsváron is megszervezik az Európai Filmakadémia ifjúsági díjáról (Young Audience Award) döntő szavazást. A három díjra jelölt filmet május 5-én vetítik a 12-14 évesekből álló közönségnek.

Kolozsváron már hatodik alkalommal a Román Film Promóciójáért Egyesület (Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc) programja, az EducaTIFF szervezi meg a vetítést és szavazást a Győzelem moziban. A vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő eseményre a belépés a 12, 13 és 14 éveseknek ingyenes.

A díjra jelölt három film: Los Bando (r.: Christian Lo), amelyben Aksel és Grim rockegyüttest alapít és országos versenyre készül, bár szüleik ellenzik, sőt Akselnek még a hangja sem jó, barátja azonban nem tudja, hogyan mondja ezt el neki; Old Boys (r.: Toby MacDonald), a Cyrano de Bergerac-történet fiúbentlakásba áthelyezett változata; Fight Girl (r.: Johan Timmers), amelyben Bo Hollandia kickbox-bajnoki címéért küzd, közben pedig megtanul önálló döntéseket hozni.

YAA

Az 55 városban párhuzamosan zajló vetítések után leadott szavazatok alapján dől el, hogy ki nyeri a legjobb európai ifjúsági filmnek járó díjat. A győztest a yaa.europeanfilmawards.eu oldalon élőben közvetített gála keretében jelentik be, közép-európai idő szerint vasárnap este nyolc órakor.

(közlemény)Kapcsolódó