A Berlinalén zsűrizik Enyedi Ildikó


A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál bejelentette az idei zsűri összetételét: a festzivál 71. kiadásának versenyfilmjeit hat Arany Medve díjas rendező fogja rangsorolni, köztük van Enyedi Ildikó és Adina Pintilie is. A zsűrielnök kiléte még nem dőlt el.

Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című című filmdrámával érdemelte ki a legjobb versenyfilmnek járó Arany Medvét 2017-ben. Idei zsűritársai az iráni Mohammad Rasoulof (There is No Evil, 2020, az izraeli Nadav Lapid (Synonyms, 2019), a román Adina Pintilie (Touch Me Not, 2018), az olasz Gianfranco Rosi (Fire At Sea, 2016) és a bosznia-hercegovinai Jasmila Žbanić (Grbavica, 2006).

A fesztivált idén két felvonásban szervezik meg: március 1. és 5. között szakmai eseményt tartanak a beválogatott filmek képviselői és az akkreditált sajtó számára (ekkor hirdeti ki a díjakat az egészestés és a rövidfilmes versenyprogram, a Találkozások és a Generációk szekció zsűrije), június 9. és 20. között pedig „nyári különkiadás” formájában a nagyközönség számára is megszervezik a fesztivált (ekkor szervezik meg a díjátadó ünnepséget is). 

A fesztivál idei versenyfilmjeit, illetve az egyes szekciókba meghívott alkotások listáját február 8. és 11. között teszik közzé (február 11-ére marad a versenyfilmek és a Berlinale Special bejelentése).Kapcsolódó