A Bosszúállók: Végjáték minden idők legnagyobb bevételt termelő filmje


A Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) 2,79 milliárd dolláros bevételt ért el világszinten, amivel megelőzte az eddigi rekordtartót, az Avatart.

A Box Office Mojo adatai szerint a nemzetközi bevételi listát jelenleg a Marvel és a Disney terméke, a Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) vezeti 2,79 milliárd dollárral, amivel megelőzte a tíz éve bemutatott, azóta 2,78 milliárd dollárt termelő Avatart és a 2,18 milliárd dollár bevételt gyűjtő Titanicot.

Ezek az adatok azonban nem veszik figyelembe a régebbi filmek bemutatása óta bekövetkezett inflációt. Ha figyelembe vennék, akkor a toplistát az 1939-es Elfújta a szél (Gone with the Wind) vezetné, a Bosszúállók: Végjáték pedig csak az Avatar, a Titanic és az első Star Wars-film után következne.

A Bosszúállók és az Avatar közötti verseny „családban marad”, hiszen James Cameron filmjét a Fox gyártotta, amit azóta felvásárolt a Disney. A Disney-birodalomhoz tartozó Buena Vista stúdió jelenleg a világ tíz legnagyobb bevételt termelő filmjéből hetet birtokol.Kapcsolódó