A Bosszúállók: Végjáték volt 2019 legnézettebb mozifilmje Magyarországon és Romániában is


A forgalmazók által publikált adatok alapján összeállította a legnézettebb mozifilmek toplistáját a magyarországi Filmforgalmazók Egyesülete. Két magyar alkotás jutott be a legnépszerűbb 50 közé.

A magyarországi toplista első tíz helyét kizárólag amerikai produkciók foglalják el. A Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) 1,3 milliárd forint (kb. 3,9 millió euró) bevétellel és csaknem 845 ezer nézővel vezet, a Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker) 829 millió forinttal (kb. 2,4 millió euró) és 518 ezer nézővel követi, a harmadik legnépszerűbb film pedig a Jégvarázs 2 (Frozen 2) 753 millió forint (kb. 2,2 millió euró) bevétellel és 528 ezer nézővel. A top tízben szerepel még a Joker, A kis kedvencek titkos élete 2. (The Secret Life of Pets 2.), az Így neveld a sárkányodat 3. (How to Train Your Dragon 3.), a Marvel Kapitány (Captain Marvel), Az Oroszlánkirály (The Lion King), a Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far From Home) és a Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time in Hollywood).

A magyar filmek közül a Kölcsönlakás a 27. helyen szerepel, 219 millió forint (kb. 652,5 ezer euró) bevétellel és 151 ezer nézővel, a BUÉK pedig a 39. helyen 165 millió forint (kb. 493 ezer euró) bevétellel és csaknek 114 ezer nézővel.

Romániában, ahol egyébként megkétszereződött a hazai filmek iránti érdeklődés, egy román produkciónak is sikerült feltornásznia magát a 10. helyre. Ez az Oh, Ramona! című vígjáték, 5 millió lej éves bevétellel (kb. 1 millió euró), 260 ezer nézővel.

A Box Office Mojo összesítése szerint a legtöbben Romániában is a Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) című filmet látták moziban, 14 millió lejes (kb. 3 millió euró) bevéltelt termelve. Ezt követi a Joker, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw), Az Oroszlánkirály (The Lion King), az Aquaman, a Jumanji: A következő szint (Jumanji: The Next Level), a Marvel Kapitány (Captain Marvel), a Demóna: A sötétség úrnője (Maleficent: Mistress of Evil), majd a Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far From Home).Kapcsolódó