A Bud Spencer-portréfilmet február végétől vetítik Magyarországon


Február 28-tól lesz látható több magyarországi moziban a Piedone nyomában című portréfilm kibővített változata, amely Bud Spencer olasz színész kalandos életét és személyiségének kevésbé ismert oldalát mutatja be a nézőknek.

Király Levente alkotása, a Piedone nyomában című portréfilm kibővített, másfél órás moziváltozata sosem látott archív felvételekkel, családtagok, sportolók és színészkollégák visszaemlékezéseivel mutatja be Carlo Pedersoli sokrétű munkásságát és derűs, pozitív életfilozófiáját. A bemutatóra a filmszínész lánya, Cristiana Pedersoli is Budapestre látogat - közölték a film forgalmazói az MTI-vel.

A Carlo Pedersoli néven született színészt Bud Spencerként ismerte meg a világ, de kevesen tudják, hogy pszichológia szakos egyetemi oktató, olimpiai sportoló, zeneszerző, pilóta, szakács, sőt feltaláló is volt. Eredetileg nem készült színésznek, első főszerepe, az 1967-es Isten megbocsát, én nem! (Dio perdona... Io no!) című film sikere miatt fordult végül a színészet felé és kedvenc sörmárkája és színésze nevéből összeállt művészneve, a Bud Spencer. A színészről szóló portrénk ide kattintva olvasható.

A több mint négy éven át, öt országban és negyvenöt közreműködővel forgatott portréfilmben számtalan további érdekes történet elevenedik meg Bud Spencerről és a róla szóló visszaemlékezések mellett az ikonikus filmrészletek sem hiányoznak az alkotásból.

A Piedone nyomában bemutatóját pénteken tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol koncert és plakátkiállítás színesíti a programot. A vetítés előtt a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar lép fel, akik a páros legnépszerűbb filmzenéiből válogatnak dalokat.

(MTI)Kapcsolódó