A Fantasportón díjazták Az Úr hangját


Pálfi György Az Úr hangja című legutóbbi filmje nyerte a legjobb speciális effektek díját a portugáliai Fantasporto filmfesztiválon szombat este Portóban.

A filmet támogató Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült alkotás Stanislaw Lem regénye alapján készült, az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

A film harmincas évei végén járó főhőse egy dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, és azóta nem látott apját. Felkeresi őt Amerikában, és a találkozás számtalan élményt, fordulatot, tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja című film visual effects supervisora Juhász Csaba volt. A magyarországi mozik a rangos tokiói filmfesztiválon tartott világpremiert követően december végén tűzték műsorra Pálfi György filmjét.

Portugália patinás nemzetközi seregszemléje, az idén 39. alkalommal és 54 ország részvételével megrendezett Fantasporto „Magyar fókusz – Az új generáció” címmel különprogramot szentelt a hazai alkotóknak, melynek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva, a Tiszta szívvel és az X – A rendszerből törölve című kurrens magyar mozifilmeket.

(közlemény)Kapcsolódó