A Golden Age című sorozatterv nyerte a budapesti Hypewriter fődíját


Bendi Balázs és Erdődy Adrienn Golden Age című sorozatterve nyerte a budapesti Hypewriter fődíját. A televíziós pitchfórum keddi díjátadóján levetítették a tavalyi győztes, a The Butcher (A hentes) pilotepizódját is.

A második Hypewriter győztese projektjének pilotepizódját a Paprika Studios, valamint az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el, közölték a szervezők. Az elkészült alkotást az RTL Klub tűzi műsorra várhatóan 2020-ban.

A Golden Age a zsűri szerint erős, átgondolt és meggyőző sorozatterv. Mind megvalósítása, mind a kereskedelmi televízióban, nagy közönség előtt való forgalmazása ígéretes. A zsűri továbbá nagy lehetőséget lát a történet és a karakterek sokoldalú fejlesztésében. Az alkotópáros egyik tagjának, Bendi Balázsnak a nevét többek között a Barátok közt írójaként ismerheti a sorozatkedvelő közönség.

A Hypewriter felhívására kevesebb mint egy hónap alatt 30 országból 160 pályamű érkezett. A döntőbe nyolc, különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük, társadalmi szatíra, politikai thriller és természetfeletti családi dráma is. A nyolc döntős – fiatal magyar és külföldi tehetségek – a kedd délelőtti eseményen mutatta be televízióssorozat-ötletét az elismert nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

A rendkívül erős mezőnyre való tekintettel a zsűri értékelésében a nyertesen kívül további három projektet emelt ki: a Border Tales (Nagy Levente), a The Holy Family (Osváth Gábor) és a The Prophets (Árpa Attila) című terveket, amelyekben megítélése szerint nagy koprodukciós lehetőségek rejlenek. A fenti sorozattervek mind a Paprika Studios műhelyébe kerülnek, azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését.

A 2018-ban alapított televíziós pitchfórumot 2020-ban is megrendezik.

(közlemény)Kapcsolódó