A Göteborgi Filmfesztivál tökélyre fejleszti a mozinézők közötti fizikai távolságtartást


Skandinávia legnagyobb filmfesztiválja biztosítja egy mindenre elszánt filmrajongó számára, hogy egy apró, lakatlan északi-tengeri szigeten kövesse hét napon át az egyébként teljes egészében az internetre költöző rendezvény műsorát. További egy személyes vetítéseken vehet részt néhány szerencsés egy hokiarénában és egy patinás belvárosi moziban, Göteborgban.

A Göteborgi Filmfesztivál mindenre elszánt pályázók jelentkezését várja: közülük kerül majd ki az a szerencsés, aki hét napot töltheti igazi mozivászon előtt, a szél, a vad tenger és a fesztivál 60 premierfilmje társaságában, a közösségi távolságtartás tökéletes formájában: a Pater Noster-szigeten. A Götegborghoz közeli, északi-tengeri, pici szigeten egyetlen világítótorony áll, a hozzá tartozó házzal együtt, ez Svédország egyik legsivárabb és legszelesebb pontja – állítják a szervezők. A különös moziélményért cserébe az illetőnek naponta be kell számolnia a szikla tetején, magányosan töltött napjairól, élményeiről. A szervezők január 19-én teszik közzé a magányos mozizó nevét, aki január 30-án költözhet ki a szigetre.

Két további, könnyebben megközelíthető és kétségkívül barátságosabb helyszínre is vár nézőket a fesztivál: az egyik a Skandinavium nevű hokiaréna, ami világbajnokságnak és Rolling Stones-konecrtnek egyaránt adott már otthont (egyetlen fotelt fognak elhelyezni a jégpálya közepén, a teljesen üres csarnokban), a másik a Göteborg belvárosában álló, a fesztivál hagyományos helyszíneként szolgáló Draken Mozi (a néző személyesen is találkozhat az alkotókkal a film vetítése előtt). Az egy személyes vetítések résztvevőit a honlapon regisztrálók közül fogják kiválasztani, a regisztráció január 4-én kezdődött – áll a fesztivál közleményében.

A Göteborgi Filmfesztivál 44. kiadása január 29-én kezdődik a Tove című, Zaida Bergroth-filmmel, Finnország idei Oscar-nevezettjével, és február 8-áig tart.

 
Kapcsolódó