A Házsongárdi séta című kolozsvári diákfilm díjat nyert a Hét Domb Filmfesztiválon


Második díjat kapott diák kategóriában a frissen alakult Kolozsvár Filmműhely Csibi László szakmai vezetésével készült Házsongárdi séta című filmje a III. Hét Domb Filmfesztiválon. A 200 ezer forintos nyereményt szombaton, a Komlói Színház- és Hangversenyteremben tartott gálán adták át.

A Diák kategória filmjeit Dr. Gyenes Zsolt egyetemi docens, médiaművész vezetésével Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás pedagógus, zenész, fotóművész pontozta, olvasható a szervezők közleményében. A kategóriagyőztes Bartúcz Anna Székely Éva megmenekülése című filmje lett, a harmadik díjat Lendvai Kristóf kapta a Majdnem eltoltam című alkotásért.

A filmfesztivál egymillió forintos fődíját az M. Tóth Géza által rendezett Matches című animáció kapta a Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas érdemes művész vezette zsűritől, amelynek további tagja Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és Thuróczy Szabolcs Magyar Filmdíjas színész volt.

Az Ismeretterjesztő – és természetfilm kategória első helyezettje a Vad Balaton (r.: Mosonyi Szabolcs), a Rajz -és animációs film kategória győztese a Kippkopp a hóban (r.: Fabók Szilvia, Tama Mikori), a dokumentumfilmek közül a Könnyű leckék (r.: Zurbó Dorottya) kapta az első díjat, a kisjátékfilmek mezőnyében a Susotázs (r.: Tóth Baranabás) végzett első helyen, a nagyjátéfilmek közül pedig a CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot (r.: Topolánszky Tamás Yvan) nyerte el leginkább a zsűri tetszését. A díjazottak teljes listája ide kattintva olvasható.Kapcsolódó