A hétvégén nyitnak a kaliforniai mozik


Pénteken, június 12-én újraindulhatnak a kaliforniai mozik, ha két hétig csak kapacitásuk negyedével működhetnek is.

Egy hétfői hivatalos dokumentum szerint, a közösségi távolságtartás elveit legalább két hétig szigorúan betartva újrakezdhetik működésüket Kalifornia állam filmszínházai. Az útmutató egy sor további óvintézkedést is javasol: egyidőben legfeljebb száz fő tartózkodhat egy moziteremben, jelölni kell az üresen hagyandó székeket, kötelező lesz a maszkviselés a moziban. Az útmutató felveti, hogy az üzemeltetők szerezzenek be mosható székhuzatokat, nyitott ajtón keresztül is szellőztessék a termeket, ha sokan ülnek bennük, szabályozzák, hogy egyidőben hányan tartózkodhatnak a mosdókban, és gyérítsék a parkolóhelyeket.

Mindez azt jelenti, hogy az eredeti tervnek megfelelően július 17-én debütálhat a mozikban Christopher Nolan sokat emlegetett új filmje, a Tenet, de pl. az élőszereplős Mulan is vászonra kerülhet július 24-én.

A kaliforniai mozik március 20-a óta tartanak zárva az új koronavírus-járvány miatt. Los Angeles és környéke az Egyeslt Államok filmpiaci bevételének jelentős részét szokta adni, ez az ország legnagyobb belső filmpiaca – emlékeztet a The Hollywood Reporter. A másodikként New Yorkot és környékét tartják számon, de egyelőre nem tudni, ott mikor indulhat újra a mozis élet.
Kapcsolódó