A Jégvarázs 2. túlszárnyalta az első részt világszintű bevételben


A Disney Jégvarázs 2. (Frozen 2.) című produkciójának globális jegyárbevétele a hétvégén elérte az 1,325 milliárd dollárt, megelőzve az első rész szintén tekintélyes, 1,281 milliárd dolláros bevételét. A Deadline.com egyenesen minden idők legnagyobb animációs kasszasikereként emlegeti a produkciót, igaz a fotorealisztikus, a Disney által is élőszereplősként emlegetett Oroszlánkirályt (The Lion King) a maga 1,656 milliárdos bevételével nem számítja.

A Jégvarázs 2. észak-amerikai közönsége eddig 449,9 millió dollárért nézte meg a filmet, a tengerentúli bevételek pedig vasárnapra elérték a 875,3 millió dollárt.

A Jégvarázs 2. hat évvel követte az első produkciót. A folytatást is az Oscar-díjas Jennifer Lee és Chris Buck rendezte (korábbi interjúnk itt). A mesében visszatérnek a jól ismert szereplők, akik most azt akarják kideríteni, hogy honnan származik Elza varázslatos ereje.

A két Jégvarázs-film mögött a Hihetetlen család 2. (Incredibles 2.) következik, amely szintén a Disney produkciója, és 1,243 milliárd dolláros bevételt ért el.

(MTI/Filmtett)Kapcsolódó