A Kodály mindenkié című dokumentumfilmmel nyit az Ars Sacra Filmesztivál


Rekordmennyiségű, összesen száz filmet neveztek az Ars Sacra Filmesztiválra, ezek közül 42 alkotással ismerkedhetnek meg az érdeklődők a budapesti Tabán Art Moziban szeptember 15. és 22. között.

A 13. Ars Sacra Fesztivál részeként megszervezett filmszemlére beküldött alkotásokból négytagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – válogatott. A filmeket szeptember 15. és 22. között minden délután négy és este nyolc között lehet megnézni, a vetítések ingyenesek, nullás jegyek a Tabán moziban szeptember 5-től igényelhetők.

A szervezők közleménye szerint az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök értékekről szól a filmek többsége, a válogatásban szerepel többek között Rófusz Ferenc Az utolsó vacsora című animációs filmje, Papp Gábor Zsigmond Szabó Magdáról (Szabó Magda világsikere) és a Kodály módszerről (Kodály mindenkié) forgatott filmjei, Nagy Ernő Sass Sylviáról készült filmje (Szivárvány havasán), vagy Dala István A Szentföld varázslatos világa című alkotása. A Luther Márton életéről készült tíz részes sorozat utolsó két részét, Richly Zsolt alkotásait is vetítik a filmfesztiválon.

A monostor gyermekei

Látható lesz a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon legjobb dokumentumfilmnek választott A monostor gyermekei (r.: Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai) és a 2019-ben a legjobb dokumentumfilmnek járó Magyar Filmdíjat elnyerő Gettó Balboa (r.: Bogdán Árpád) is.

Az Ars Sacra Filmfesztivál programja itt érhető el.

A zsűri négy kategóriában ad ki díjakat: a filmfesztivál fődíja, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti). Az ünnepélyes díjátadóra az utolsó vetítési napon, szeptember 22-én 19 órai kezdettel kerül sor.

(közlemény)Kapcsolódó