A Lengemesék második része Romániába érkezik


Péntektől több romániai városban vetítik Pálfi Zsolt Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren című rajzfilmjét a Filmtett forgalmazásában.

A 70 perces, korhatár nélkül mindenkinek ajánlott film a lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatja be. A történet főszereplője Vilkó, egy vagány, bátor, jó szívű lengefiú, aki alig várja, hogy végre őrző lehessen. Őrzővé azonban csak azt az ifjoncot avatják, akinek zöld haja bebarnult, és olyan színű lett, mint a nádbuga. Ám Vilkó hiába agyafúrt ezermester, hiába van tele ötletekkel, hiába vállalkozik a legőrültebb cselekedetekre is, ha zöld haja egyáltalán nem akar bebarnulni. Addig viszont, a törvények értelmében nem ülhet rigóhátra, nem kaphat fegyvert és nem vehet részt az őrzők munkájában.

A rajzfilmet péntektől Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön tűzik műsorra a mozik, szombaton délelőtt 11 órától a kolozsvári Művész moziban vetítik a Family Time családi programsorozat részeként, november 17-én és 23-án 11 órától pedig a bukaresti Elvire Popesco moziban is látható.

A további vetítési helyszínek egyeztetés alatt állnak.Kapcsolódó