A lovam és én – rövidfilmpályázatot hirdet a Mozinet


A Mozinet kisfilmpályázatot hirdet iskolásoknak és felnőtteknek a Vadlovak – Hortobágyi mese című természetfilm kapcsán. A legjobb pályaműveket a nagyközönség is megnézheti majd a Vadlovak kísérőfilmjeként április 22-től a magyarországi mozikban.

25 éve telepítettek a Hortobágy egy elhagyatott területére, Pentezugba néhány vadlovat, hogy az őshazájában, Közép-Ázsiában kihalás szélére került fajnak utánpótlást biztosítsanak. A Przsevalszkij-lovak folyamatos legelésükkel segítenek megőrizni a puszta sajátos arcát. Azóta közel háromszázan vannak már, ez a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Itt él családjával a kis csikó, Cseppke, aki szülei vezetésével vándorol az elrejtett vadonban. A körülöttük lévő világ, amit Cseppkével együtt mi is megismerünk, nem kevésbé különleges. Hatalmas mocsarak és kis ligeterdők törik meg a végtelen rónaságot, ahol a vadlovak rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt.

Az április 22-én a mozikba kerülő film alkotóihoz hasonlóan, a hazai forgalmazó, a Mozinet is elismeréssel tekint azokra, akik lovakat gondoznak, lovakkal foglalkoznak, ezért kisfilmpályázatot hirdetnek A lovam és én címmel, amelyre legfeljebb egyperces, a lovasok és lovaik kapcsolatát izgalmasan, hitelesen bemutató alkotásokat várnak.

A filmeket szakmai zsűri értékeli, korcsoportonként egy győztes filmet választva ki, amelyet aztán a közönség a Vadlovak – Hortobágyi mese kísérőfilmjeként láthat országszerte a mozikban, de az összes elkészült alkotás nyilvánosságra kerül a Mozinet és a film YouTube-csatornáin, illetve Facebook-oldalain is. 

A zsűri tagjai Török Zoltán filmrendező, Pokorny Lia színművésznő, a film narrátora, Nógrádi Attila, a Turista Magazin főszerkesztője, Kerekes Viola a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vadlovas koordinátora és Hargittai László, a film vágója.

Az első és második helyezettek plusz egy fő kíséretében lehetőséget kapnak, hogy ellátogassanak a Hortobágyi Vadasparkba, ahol szakvezetést és extra szafari park programban való részvételt nyernek. A kategóriájukban harmadik helyezettek egyéves Turista Magazin előfizetést nyernek.

A feltételek:

  • A kisfilm maximum 1 perc hosszúságú lehet.
  • A nevezés ingyenes.
  • Műfaji megkötés nincs, a benyújtott film egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, játékfilm, kísérleti film.
  • Korcsoportok: általános iskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok első két osztályának tanulói is); középiskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának tanulói is); felnőttek (nagykorú pályázók).
  • Technikai feltételek: a filmeket FullHD (1080p) felbontásban várják az vadlovak@mozinet.hu címre a WeTransfer vagy MyAirBridge fájlküldő programmal átküldve.

A nevezési határidő 2021. március 22., az eredményhirdetés 2021. április 5-én lesz.

(a Mozinet közleménye)Kapcsolódó