A Marvel tovább ontja magából a filmeket és sorozatokat – ez várható 2022-ig A Marvel tovább ontja magából a filmeket és sorozatokat – ez várható 2022-ig

A Marvel tovább ontja magából a filmeket és sorozatokat – ez várható 2022-ig

Öt mozifilmet és öt sorozatot jelentett be a Marvel a San Diego Comic Con szombati napján, de 2022 végéig még ennél is több bemutató várható. Az MCU (Marvel Cinematic Universe) „negyedik fázisában” fontos szerepet játszik az ősszel induló Disney Plus streaming szolgáltatás is.

2020. május elsején kerül mozikba a Fekete Özvegy (Black Widow), amelyben Scarlett Johansson és Florence Pugh rivális nővéreket alakítanak. A filmet Cate Shortland (Lore, Berlin Syndrome) rendezi és egy részét már leforgatták Budapesten: a magyar főváros a történet szintjén is szerepet játszik majd.

2020. november 6-án mutatják be az Eternals című filmet Jack Kirby 35 ezer éves földönkívüliekről szóló képregénye alapján. A mozivásznon először megjelenő szereplőgárda a következő: Richard Madden (Ikaris), Angelina Jolie (Thena), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Spirte), Brian Tyree Henry (Phastos) és Don Lee (Gilgamesh). A filmet Chloe Zhao (A rodeós/The Rider) rendezi.

Szintén 2020 őszén indul a The Falcon and the Winter Soldier Disney Plus sorozat, Anthony Mackie és Sebastian Stan főszereplésével.

2021. február 12-én kerül mozikba a Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings, a filmben Simu Lu alakítja a címben szereplő kungfu-mestert, de játszik benne a Wong Kar Wai filmekből jól ismert hongkongi színész, Tony Leung is.

2021 tavaszán kezdődik a WandaVision című sorozat a Disney Plus csatornán, Elizabeth Olsen (Skarlát Boszorkány) és Paul Bettany főszereplésével.

Szintén 2021 tavaszán kerül képernyőkre a Loki sorozat, amely ott folytatja a karakter történetét, ahol az a Bosszúállókban (Avengers) abbamaradt. Tom Hiddleston alakítja a címszerepet.

2021. május 7-én jön a Doctor Strange in the Multiverse of Madness, amelyben, akárcsak vele nagyjából egyidőben futó WandaVision sorozatban, a Skarlát Boszorkányt Elizabeth Olsen játssza, Doctor Strange szerepében pedig Benedict Cumberbatch tér vissza. A rendező ismét Scott Derrickson.

2021 nyarán jön a What If?, a Marvel első animációs sorozata, amelyben az MCU eseményeinek „mi lett volna, ha” változatait láthatjuk a Jeffrey Wright hangjával megszemélyesített megfigyelő szempontjából. A karakterek szinkronhagjaként a Marvel korábbi színészei térnek vissza.

2021 őszén érkezik a Sólyomszem (Hawkeye) sorozat, Jeremy Rennerrel a főszerepben.

2021. november 5-én kerül mozikba a Thor: Love and Thunder, Taika Waititi rendezésében. A filmben megjelenik majd Chris Hemsworth és Tessa Thompson – ő az MCU első LMBTQ-karaktere lesz – és Natalie Portman a női Thor szerepében.

Natalie Portman

Egyelőre cím nélküli Marvel-film várható 2022. február 18-án, május 6-án és július 29-én, és biztosan folytatódik a Fekete Párduc (Black Panther), A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy), a Marvel Kapitány (Captain Marvel), a Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) és a Penge (Blade), ez utóbbi Mahershala Alival a főszerepben.

A Disney novemberben induló streaming szolgáltatása, a Disney Plus szorosan összekapcsolódik majd az MCU-val (Marvel Cinematic Universe): több olyan tartalmat láthatnak majd az előfizetők, amelyek „elengedhetetlenek” ahhoz, hogy a néző a nagyvásznon bemutatott történeteket megértse, és a mozifilmeket is látni kell majd, hogy az internetes tartalom élvezhető legyen, írja a Variety.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat