A Mephisto színésze vidéki orvosként tér vissza Szabó István új filmjében


Február végén kerül a magyarországi mozikba Szabó István új filmje, a Zárójelentés, amelyen az Oscar-díjas rendező korábbi meghatározó alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel dolgozott.

A történet főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével (Kerekes Éva) és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A főszereplők mellett a filmben Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Bálint András Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő játszik. A Szabó István forgatókönyve alapján készült film producere Sándor Pál és Tőzsér Attila.

A filmet február 27-től vetítik az InterCom forgalmazásában.

(közlemény)Kapcsolódó