A Netflix és az Amazon produkcióit kizárták a hagyományos szakmai helyszínről Torontóban


A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál sajtóvetítéseinek hagyományos helyszíne, a Scotiabank multiplex mozi nem tűz műsorra idén olyan fesztiválfilmet, amelyet csak rövid ideig vagy egyáltalán nem forgalmaznak moziban.

A filmfesztivál szervezői így más helyszínen voltak kénytelenek megrendezni az Amazon és a Netflix produkciók szakmai- és sajtóvetítéseit.

„Több száz fantasztikus film vesz részt a fesztiválon, mi pedig azt kértük, hogy a gazdag felhozatalból olyan alkotásokat vetíthessünk, amelyek megértik és értékelik a moziforgalmazás fontosságát” – mondta a The Hollywood Reporternek Sarah Van Lange, a Scotiabank hálózatot birtokló Cineplex szóvivője.

A Cineplex vezérigazgatója, Ellis Jacob a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál egyik fő szponzora, vezetőségi tagja, emellett pedig a kanadai mozitulajdonosok szövetségének elnöke, többször kifogásolta az internetes tartalomszolgáltatók gyakorlatát, hogy csak annyi ideig futtatják moziban a filmjeiket, amennyi a díjakra való nevezéshez feltétlenül szükséges.

(The Hollywood Reporter)Kapcsolódó