A Netflix nem lesz jelen a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon sem


A folyamatos tárgyalások ellenére egyelőre nem jutott közös nevezőre a Netflix és Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, így az internetes tartalomszolgáltató továbbra sem lesz jelen a Croisette-en.

A Netflix idei Cannes-i szereplését az is meghiúsította, hogy a versenyfilmként szóba jöhető Scorsese-film, a The Irishman várhatóan nem készül el időben, így inkább a szeptemberi Velencei Filmfesztiválon mutathatják be, akárcsak a Romát, amely 2018-ban Arany Oroszlánt nyert.

Nem vetítik Cannes-ban Steven Soderbergh The Laundromat című filmjét sem, ahogy a korábbi találgatásokkal ellentétben Noah Baumbach új filmje, a Timothée Chalamet főszereplésével készülő The King és a Safdie testvérek Uncut Gems című produkciója sem.

A Netflix a 2017-es Cannes-i filmfesztiválon két alkotással, az Okja és a The Meyerowitz Stories című filmekkel szerepelt a versenyben, ami felháborodást váltott ki a francia mozitulajdonosok körében, mivel a produkciók azonnal elérhetővé váltak az interneten. A fesztiválszervezők engedtek a tiltakozóknak, és az új szabályzat szerint csak a Franciaországban moziforgalmazásra szánt filmeket fogadja a versenybe.

(Variety)Kapcsolódó