A Netflix történelmi eposza nyitja a Torontói Filmfesztivált A Netflix történelmi eposza nyitja a Torontói Filmfesztivált

A Netflix történelmi eposza nyitja a Torontói Filmfesztivált

A Netflix Outlaw King című skót történelmi filmjének világpremierjével nyílik meg szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), amelyen a tartalomszolgáltató óriás további új produkciói is szerepelnek, jelentették be kedden a szervezők.

A Netflix kiszorult ugyan produkcióival a cannes-i mustráról, de Torontóban hét új filmjét is bemutatja a fesztivál. Az Outlaw King Chris Pine főszereplésével a 14. század elején uralkodó legendás skót király I. Róbert (Robert the Bruce) angolok ellen vívott függetlenségi harcát mutatja be, számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Outlaw King

A David Mackenzie rendezésében forgatott kosztümös eposzban, amely számos nagy csatát idéz fel, Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh és Billy Howle is szerepel.

A Netflix Hold the Dark című filmjét, amit Jeremy Saulnier rendezett Jeffrey Wright és Alexander Skarsgard főszereplésével, valamint Paul Greengrass July 22 című, norvég terrortámadásról szóló drámáját a Roy Thomson Hallban mutatják be gálavetítésen. Az online tartalomszolgáltató további filmjei közül Alfonso Cuarón Roma, Sara Colangelo The Kindergarten Teacher, Nicole Holofcener The Land of Steady Habits és a legendás Quincy Jonest bemutató zenés dokumentumfilm, a Quincy is látható lesz a kanadai mustrán.

A TIFF szeptember 16-án a Justin Kelly által rendezett Jeremiah Terminator LeRoy című filmmel zárul, amelyben Kristen Stewart és Laura Dern játszik.

Jeremiah Terminator LeRoy

A díszvetítések között szerepel Peter Farrelly Green Book című filmje Viggo Mortensennel és Mahershala Alival és a Veena Sud rendezte The Lie is. Világpremierként láthatja a közönség Jake Scott American Woman című filmjét, Tom Harper Wild Rose című drámáját Julie Waltersszel és Jonah Hill Mid90s című elsőfilmjét is. Rendezőként debütál a néhai Oscar-díjas Anthony Minghella fia, Max Minghella is Teen Spirit című filmjével.

A különleges bemutatók között vetítik Sebastian Lelio Gloria Bell és Thomas Vinterberg Kursk című produkcióját, valamint a Legend of the Demon Cat című filmet Chen Kaige rendezői változatában.

Torontóban lesz a nemzetközi premierje Joel Edgerton Boy Erased című comingout-drámájának, amelyben Lucas Hedges, Russell Crowe és Nicole Kidman játszik, továbbá a japán rendezőnő, Naomi Kawase Vision című filmjét is itt láthatja először külföldi közönség. Ugyancsak a fesztiválon lesz Mike Leigh Peterloo című filmjének kanadai premierje.

Paolo Sorrentino Silvio Berlusconiról forgatott Loro című filmjét a 2018-as mesterek szekcióban vetítik, akárcsak Dzsafar Panahi 3 Faces, Jean-Luc Godard The Image Book, Christian Petzold Transit, a mexikói Carlos Reygadas Our Time és a dél-koreai Hong Szang Szu Hotel By the River című fekete-fehér drámáját.

Nemes Jeles László új alkotása az augusztus végén kezdődő Velencei Filmfesztivál után Torontóban is bemutatkozik, a Napszálltát ugyanis meghívták a TIFF hivatalos válogatásába is.

A 43. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 6. és 16. között rendezik meg.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat