A nyáron forgatják A korona ötödik évadát


Júliusban elkezdődhetnek A korona (The Crown) következő évadának a forgatási munkálatai. A sajtóértesülést a Netflix sikersorozatának a producerei is megerősítették.

Az új évad megújult színészgárdát hoz: Elizabeth Debicki játssza Diana hercegnőt, Dominic West Charles herceget, Lesley Manville Margit hercegnőt, Jonathan Pryce Fülöp herceget, Imelda Staunton pedig az idős Erzsébet királynőt (őt korábban Claire Foy és Olivia Colman alakította).

A Netflix 2016-ban gurított nagyot, amikor felkérte azt a Peter Morgant egy új sorozat megalkotásához, aki 2006-ban már írt forgatókönyvet Stephen Frears Oscar-jelölésesőben fürdő filmjéhez, A királynőhöz. Ezúttal azonban sokkal több idő és pénz állt a rendelkezésére: az eredeti tervek szerint hat évadban dolgozták volna fel II. Erzsébet trónra kerülését és majdnem hetvenévnyi uralkodását –  majd ötre rövidült a terv, Morgan szerint így lesz kerek a történet. Júliusban viszont újratárgyalták a csatornánál a sorozat sorsát, és mégis bevállalták a hatot, mondván, hogy úgy mégiscsak sokkal kerekebb lesz. (A korona első négy évadáról itt írtunk.)

A sokszorosan díjazott tévésorozat újabb évadát az észak-londoni Elstree Stúdióban fogják forgatni (ahol a széria nagyrésze készült), és szigorú járványmegelőző protokollokat terveznek bevezetni – számol be a Variety.

Az angol királyi család politikai és magánéleti csatározásait feldolgozó sorozat hét Golden Globe-ot, több mint 80 egyéb díjat és 225 jelölést kapott mostanig.

Nagy-Britanniában április 12-én kezdik enyhíteni a járvány miatti megszorításokat, ekkor ér véget a szigetországban bevezetett harmadik lezárás.Kapcsolódó