A Pinocchio lesz Guillermo del Toro első animációs mozifilmje


Az Oscar-díjas Guillermo del Toro a Pinocchio stop motion musical változatának megrendezésére szerződött a Netflixszel. Ő lesz a forgatókönyvíró és a producer is, a gyártás ősszel indul.

A történet az 1930-as években játszódik Olaszországban, a fasizmus felerősödésének idején. Del Torót korábban is foglalkoztatták a totalitárius rezsimek: az Ördöggerinc (El espinazo del diablo) és A faun labirintusa (El laberinto del fauno) Franco Spanyolországában játszódik.

Mindig is meg szerette volna rendezni ezt a filmet, idézi Del Torót a Variety. Pinocchio ártatlan lélek, akiről apja nem gondoskodik, tévelyeg a számára érthetetlen világban, majd fantasztikus utazása alatt megismeri apját és a világot is, fogalmazott közleményében a rendező.

Del Toro rendezte a Netflix Emmy-díjas Trollhunters sorozatát, amelynek következő fejezete decemberben kerül képernyőkre, illetve horror-antológiát állított össze az internetes tartalomszolgáltatónak Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight címmel.

A Netflix az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet a gyermekeknek szóló tartalmakra, válaszként arra, hogy a Disney saját streaming szolgáltatás elindítására készül.

A Pinocchio a Jim Henson Company és a ShadowMachine közreműködésével készült, producerei Lisa Henson, Alex Bulkley, Corey Campodonico, Gary Ungar és Blanca Lista. A forgatókönyvet Del Toro és Patrick McHale közösen írják, a rendezésben Mark Gustafson, A fantasztikus Róka úr (Fantastic Mr. Fox) animációs rendezője segít. A bábokat A halott menyasszony (Corpse Bride) mögött álló Mackinnon and Saunders csapat gyártja.

(Variety)Kapcsolódó