A Primanima gyermekfilmes versenyprogramjából Kolozsváron is vetítenek


A Kolozsvár kulturális térképére egyre több programmal felkerülő Művész moziban mutatnak be válogatást november 2-án, szombaton a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál legfrissebb gyermekfilmes versenyprogramjából.

A nyolcadik kiadásához érkező, október 30. és november 2. között zajló fesztivál gyermekvetítéseit a budaörsi helyszín mellett több más magyarországi nagyvárosban és határon túl is megtekinthetik a nézők. Kolozsvár immár negyedik alkalommal válik a fesztivál regionális helyszínévé, ezúttal a Művész (Arta) mozi A FAMILY TIME családi programsorozatának részeként.

A szervezők két 70 perces, dialógus nélküli blokkot ajánlanak: 10:30-tól 4-7 év közötti gyerekeknek, 12:30 órától 8-12 év közötti gyerekeknek. A vetítéseket minden helyszínen közönségszavazás kíséri, amelyek alapján a legjobb nemzetközi film mellett a legjobb magyar gyártású filmnek járó Csermák Tibor-díjat is kiosztják.

Jegyek a moziban válthatóak egy órával az esemény előtt vagy online.

106 éves születésnapját ünnepli novemberben a kolozsvári Művész mozi

A rendezvény a kolozsvári Művész mozi évfordulós novemberi eseménysorozatának része, amellyel ízelítőt nyújtanak abból, hogy mire lehet majd számítani az Egyetem utcai helyszínen, ha teljesen befejeződik a felújítás. A családi program a következő két szombaton is folytatódik: november 9-én 11-től Anca Damian legújabb egészestés animációs filmje, a Călătoria fantastică a Maronei látható, november 16-án 11-től pedig a Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren című magyar animáció látható.

Arta

Vasárnaponként az Art in Cinema sorozat játék- és dokumentumfilmjeire lehet beülni, ezek a friss alkotások művészek életét és alkotásait mutatják be. Novemberben Marina Abramović, Agnès Varda, Vincent Van Gogh és Alexander McQueen kerülnek előtérbe.

A bukaresti UrbanEye Filmfesztivállal együttműködésben, az Erdélyi Építészeti Biennálé keretében három dokumentumfilm lesz látható a Művész moziban a lakás, környezet és helyi erőforrások kapcsolatairól 13-án, 14-én és 19-én.

A novemberi program az Arta (Művész) mozi Facebook-oldalán olvashatóKapcsolódó