Rossz versek hamarosan a romániai mozikban is!


Péntektől vetítik a romániai mozik a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotócsapatának új filmjét, a Rossz verseket.

Reisz Gábor rendezését a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjjal tüntették ki, a 36. Torinói Filmfesztiválon pedig három kategóriában kapott elismerést.

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert Párizsban ösztöndíjjal tanuló barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről. Kritikánk itt, Reisz Gáborral készült interjúnk itt olvasható.

A Rossz versek romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület. A filmet péntektől Vásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Besztercén, Bukarestben, Iașiban, Konstancán, Craiován, Botoșaniban és Pitești-en is vetítik, Kolozsváron hétfőtől lesz műsoron, Székelyudvarhelyen június 14-én látható, Csíkszeredában pedig szeptemberben, a Filmszereda alatt mutatják be.Kapcsolódó