A rosszfiúk nem használhatnak iPhone-t


A Tőrbe ejtve (Knives Out) rendezője Rian Johnson árult el egy érdekes kulisszatitkot a Vanity Fairnek adott interjúban.

Szabad használni iPhone-t a filmekben, de nem szabad rosszfiúk kezébe adni, árulta el Rian Johnson: „…és még egy vicces dolog, nem tudom, elmondhatom-e, vagy sem […], de mindegy, elmondom. Nagyon érdekes. Az Apple… engedi, hogy használj iPhone-t a filmekben, de a rosszfiúk kezében nem látszódhat iPhone.”

Filmrajongók korábban is felfigyeltek arra, hogy a jófiúk mindig Apple-termékeket, a rosszak mindig PC-ket használnak a filmekben, például a 24 kapcsán hívta fel erre a figyelmet a Wired.

Roger Ebert, a legendás filmkritikus így magyarázta a jelenséget: „Mivel a windows-os gépek mind egyformán néznek ki, egyedül az Apple nyerhet valamit a product placementből, ami számít egyes Macek szempontjából. Való igaz, hogy a filmipar és az alkotók általában előnyben részesítik a Macet. Tom Clacy regényíró emailjeit így írja alá: »Sose kérdezz meg valakit, hogy milyen számítógépet használ. Ha Macje van, úgyis elmondja. Ha nem, minek megalázni?«”

Az Apple valójában híresen szigorú szabályokat szab a termékei filmes használatára, megjelenítésére és fényképezésére. Például a szabályzata kimondja, hogy az Apple-termékeket kizárólag „a legjobb fényben, az Apple-termékek és a cég szempontjából kedvező módon vagy kontextusban” szabad felhasználni.Kapcsolódó