A TIFF elhozza Kolozsvárra az Édes életet A TIFF elhozza Kolozsvárra az Édes életet

A TIFF elhozza Kolozsvárra az Édes életet

Idén Federico Fellini előtt tiszteleg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál: Édes élet-idézet kerül a plakátokra, híres filmjeleneteket forgattak újra a szpot kedvéért, és Fellini-retrospektív került a műsorba.

Kolozsvár belvárosa Fellini-filmek bájos helyszíneként elevenedik meg a 19. TIFF promóanyagaiban: a 100 éve született olasz rendezőóriás életművének ikonikus pillanatait forgatták újra, ízesítették sajátosan erdélyivé, fűszerezték némi helyi humorral, fűzték fesztiválszpottá és vetítették plakátra.

Az Alec Secăreanuval forgatott reklámszpotot ismét a román származású, Nagy-Britanniában élő testvérpár, Anton és Damian Groves jegyzi, a klip hőse a 8 és ½ ihlethiánnyal küszködő rendezőjének... erdélyi rokona. A plakát (a tavalyihoz hasonlóan Marius Mariș munkája) az Édes élet legemlékezetesebb pillanatát gondolja újra: Anita Ekberg helyett Monica Bârlădeanu színésznő lebeg rajta, no nem a Trevi-kútban, hanem a Sétatér egyik szökőkútjának vizében.

A fesztivál retrospektív vetítéssorozattal is tiszteleg idén Fellini emléke előtt, bár egyelőre nem tudni, milyen filmekből fog állni a Close-up Federico Fellini nevű szekció. A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál 19. kiadása július 31-én kezdődik a kincses városban, addig is lehet találgatni, ismételni:

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat