A TIFF-et is elhalasztják


A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál 19. kiadását május 29. és június 7. között szervezték volna meg Kolozsváron.

„Utolsó pillanatig reménykedtünk, hogy találkozhatunk május 29-én Kolozsváron, hogy (tizenkilencedszer is!) találgathatjuk, vajon fog-e esni az eső a megnyitón, és örülhetünk tíz napnyi filmnek, koncertnek és még egy csomó meglepetésnek, amellyel intenzíven készültünk az elmúlt hetekben. […] A teljes filmgyártás bizonytalanságokkal küzd, de két dolog nagyon világos számunkra ebben a pillanatban: a 19-es számú fesztiválra nem kerülhet sor május 29. és június 7. között, de az is, hogy nem fogjuk hagyni magunkat, és megtaláljuk a megoldást arra, hogy pozitív energiákkal töltsük fel a várost, ahogy annyi éve tesszük” – fogalmaz a TIFF szervezőinek ma délelőtti közleménye.

A szervezők egyelőre figyelik a járvány miatti helyzet alakulását, alkalmazkodni fognak „menet közben”, és még nem közölték, hogy mikorra halasztják az idei fesztivált.  

A Transilvania Pitch Stop, az Alex. Leo Șerban Ösztöndíjra, a helyi versenyprogramba és a többi hasonló kísérőeseménybe nevezett projekteket szintén újraütemezik, a már megvásárolt jegyek és bérletek ára visszaigényelhető (vagy meg lehet tartani azokat a későbbi időpontokra).

Addig is működik a fesztivál streaming-csatornája, a TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), a fesztivál csapatának egy része pedig csatlakozott az #UnSingurCluj nevű civil kezdeményezés keretében a koronavírus elleni, Kolozs megyei küldelemben – emlékeztet a közlemény.
Kapcsolódó