A „toxikus bosszúálló” szerepében tér vissza Peter Dinklage


Remake készül az 1984-ben bemutatott filmből, a The Toxic Avengerből; a főszerepet a Trónok harcával világsztárrá vált Peter Dinklage fogja játszani.

A remake rendezője Macon Blair, aki három évvel ezelőtt elnyerte a Sundance-zsűri nagydíját I Don’t Feel at Home in This World Anymore című elsőfilmjével.

Az új film címe azonos az elsőével: A toxikus bosszúálló 1984-es bemutatójakor alig váltott ki kritikai vagy nézői visszhangot, viszont a következő években a korszak egyik kultfilmjeként rögzült. A horror-vígjáték főszereplője, Melvin arca eltorzult, miután egy veszélyes hulladékokkal teli konténerbe taszították. Toxie becenéven később szembeszáll a korrupt hatóságokkal, megpróbálja megmenteni a fiát, a barátait és a közösséget, amelyben él. A filmet Lloyd Kaufman és Michael Herz rendezte, címszerepét Mitch Cohen alakította.

Nem ez Peter Dinklage egyetlen aktuális projektje: szintén a címszereplőt alakítja a Cyrano című Edmond Rostand-színmű adaptációjában (r. Joe Wright), fejvadász lesz a The Thicket című westernben (r. Elliott Lester), és beszállt A vad banda (The Wild Bunch, 1969) remake-jébe, Michael Fassbender és Jamie Foxx mellé (a filmet Mel Gibson rendezi).
Kapcsolódó