A Trónok harca forgatókönyvírói Netflix-sorozatot írnak


A minden idők legsikeresebb HBO-sorozataként számon tartott Trónok harca Primetime Emmy-díjas írói, David Benioff és D. B. Weiss a konkurenciához pártoltak: a Netflixnek írnak sorozatot The Overstory címmel. A széria egy Pulitzer-díjas Richard Powers-regény alapján készül.

A projektet Richard Robbinstól (12 Monkeys, Good Girls Revolt) vették át, aki már megírt egy pilotot a sorozathoz, és executive producerként fog részt venni a munkában, ahogy egyébként Benioff és Weiss, illetve a főként színészként ismert Hugh Jackman is – tudta meg a Variety.

A széria alapjául szolgáló regény 2018-ban jelent meg. Egy, a miénkkel párhuzamos világról mesél, amelyik rendkívül tág, gazdag és tele van ötletekkel, ugyanakkor szinte láthatatlan. Egy maroknyi elkeseredett ember felfedezi ezt a világot, és egyúttal belesodródik az azt fenyegető katasztrófába. A könyv Pulitzer-díjat kapott fikció kategóriában.

Nem ez egyébként az első együttműködés a két, egykori HBO-s nagyágyú és a Netflix között, ahova 2019-ben szerződtek el: íróként és executive producerként szerepelnek a The Three-Body Problem című, sci-fi regényadaptáció stáblistáján is.Kapcsolódó