Alfonso Cuarón megszüntetné a „technikai kategóriák” kifejezést az Oscar-díjaknál Alfonso Cuarón megszüntetné a „technikai kategóriák” kifejezést az Oscar-díjaknál

Alfonso Cuarón megszüntetné a „technikai kategóriák” kifejezést az Oscar-díjaknál

Alfonso Cuarón rendező szerint nem kellene megkülönböztetni az operatőri, vágói, hangvágói, stb. Oscar-kategóriákat azzal, hogy „technikainak” nevezik őket.

Cuarón, aki a Romával a legjobb film és a legjobb rendező kategóriákban is esélyes az Oscar-díjra, üdvözölte, hogy az amerikai filmakadémia gáláját mégis teljes egészében élőben sugározzák. A mexikói rendező szerint a döntés elkerülhetetlen volt.

A Variety-nek adott interjúban kifejtette, hogy az akadémiának ennél is tovább kellene mennie: fel kellene hagynia a „technikai kategóriák” megnevezéssel, mert ez eleve másodrendűnek állítja be az operatőri vagy a vágói munkát, miközben ez ugyanúgy alkotói, művészi hozzájárulás a filmhez.

Alfonso Cuarón a rendezés mellett maga írta a Roma forgatókönyvét és ő is fényképezte a fekete-fehér filmet, amiért szintén Oscarra jelölték. „A mozi történetében voltak már hang, szín, történet, színészek és zene nélküli mesterművek is. De egy film sem jöhetett volna létre fényképezés és montázs nélkül" – érvelt korábban azellen, hogy a 91. Oscar-gála élő közvetítésében úgy spóroljanak időt, hogy négy kategóriában a reklámszünetben adják át a díjakat, és a felvételeket megszerkesztve sugározzák.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat