Alicia Vikander fogja játszani az Irma Vep című tévésorozat főszerepét


Az 1996-os Cannes-i Fesztiválon bemutatott, azonos című mozifilm tévésorozat-adaptációja az HBO megrendelésére készül, rendezője és forgatókönyvírója Olivier Assayas lesz, aki az eredetit is jegyzi.

Az Irma Vep a „vampire” szó anagrammája, ez a neve az 1996-os filmben készülő némafilm-remake főszereplőjének, akit egy hongkongból Párizsba érkezett filmsztár, Maggie játszik. A történet szerint René Vidal rendező Louis Feuillade 1915-ös Les Vampires-ját szeretné leporolni, és nőalakját a mai közönségízlésnek megfelelően átformálni. Maggie egyedül van a nagyvárosban, egy szót sem beszél franciául, még azt is nehezen érti, hogy mit kívánnak tőle igazából a forgatáson. 

Az 1996-os eredeti főszerepét Maggie Cheung játszotta, az ő helyére lép majd a tévésorozat-verzióban a svéd Alicia Vikander. A történet is módosul: a sorozatban egy illúzióit vesztett amerikai filmcsillag, Mira fog a francia fővárosba érkezni, hogy Irma Vep szerepébe bújjon, majd lassacskán azon kapni magát, hogy kezd elmosódni a saját egyénisége és a szereplője közötti határ.Kapcsolódó