Alternatív Hillary Clinton-életrajzzal készül a Hulu


Mi lett volna, ha Hillary Rodham sosem megy feleségül Bill Clintonhoz? Ez az alapkérdése egy májusban kiadott alternatív történelmi regénynek, amelyből most tévésorozat forog a Hulu megrendelésére.

Egy rendkívül intelligens, határozott és erős ambíciókkal rendelkező fiatal nő a 20. század második felében, idealizmus és cinizmus között – ilyen portrét rajzol Hillary Clintonként, first ladyként és politikusként világhírűvé vált főszereplőjéről Curtis Sittenfeld Rodham című könyve, amelyet kiadója, a New York Times best sellerei között listáz. 

Az adaptáció a Fox 21 Televison Studiosnál készül, vezető producere A szolgálólány meséjét (The Handmaiden’s Tale) is jegyző Warren Littlefield. A sorozatot Sarah Treem írja és rendezi, aki korábban a Kártyaváron (House of Cards) is dolgozott. Ez lesz a második, Hillary Clinton-témájú széria a Hulu kínálatában: a márciusban bemutatott Hillary domentumfilm-sorozatként mutatta be címszereplője 2016-os elnöki kampányát, és egyúttal felelevenített egy sor korábbi, életrajzi eseményt is.

 


Kapcsolódó