Amerikai remake készül a Tiszta szívvel-ből


Tévésorozat készül Till Attila 2016-ban bemutatott akcióvígjátékából, Magyarország azévi Oscar-nevezettjéből. A széria az ötszörös Emmy- és háromszoros Golden Globe-jelölt – nálunk főleg a Vészhelyzet Carter dokijaként ismert – Noah Wyle új gyártócégénél készül.

A most induló Slippery Moon Productions első projektje a Warner Bros TV-vel együttműködésben készül.

Wyle először mostohaapjától, Jim Katztól hallott a filmről, utóbbi az amerikai filmakadémia külföldi filmekkel foglalkozó intézeténél dolgozik – tudta meg a Deadline.com. Wyle régóta küzd a mozgássérültek jogaiért, 2012-ben le is tartóztatták egy Madicaid-tüntetésen, a téma tehát egyértelműen neki való: a Tiszta szívvel akciódús történetének középpontjában egy húsz éves, kerekesszékes fiú, a haverja és egy volt tűzoltó áll, akik mindennél jobban rettegnek amiatt, hogy teljesen feleslegesek lennének a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak.

„A filmnek sajátos punk-rock érzékenysége van. Soha nem láttam semmi hasonlót. A filmet mozgássérült szereplőkkel forgatták, és szíven ütött, ahogy a film a szemembe vágta a közösségük iránt érzett minden szimpátiámat, empátiámat és szánalmamat. Rá kellett jönnöm, mennyire nem kérnek ők ebből” – fogalmazott Wyle.

Az amerikai változatból nem egyszerű amerikai remake, hanem rövid sorozat (limited series) készül, amelyet Wyle íróként, rendezőként és producerként is jegyezni fog. 

 


Kapcsolódó