Angliában és Írországban is forgalmazzák a Békeidőt


Az alkotókkal közvetlen egyeztetés nyomán a Sovereign Film Distribution megvásárolta Hajdu Szabolcs filmjének angliai és írországi forgalmazási jogait – számolt be a Screendaily.

A Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon a nemzetközi közönség előtt is bemutatott Békeidő nagy-britanniai premierjét június 18-ára tervezik. A filmet a tervek szerint valódi és virtuális mozikban egyaránt meg lehet majd nézni.

Békeidő filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, melyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya látható, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és CigarettaTörvénytől sújtva, Éjszaka a földön stb.)

A filmet a járványhelyzet miatt tavaly áprilisban úttörő módon online mutatták be az alkotók.
Kapcsolódó