Angol nyelvű filmmel rukkol elő Cristina Jacob, a legnézettebb romániai filmrendező


Bálint-napra érkezik a romániai mozikba Cristina Jacob első angol nyelvű tinivígjátéka, az Oh, Ramona! A hazai nézettségi listákat 2014-ben és 2016-ban vezető #selfie, illetve #selfie 69 rendezőjének ez az első angol nyelvű filmje, amelyet külföldi mozikban is forgalmaznának.

A Zazu Film gyártásában, részben az Országos Filmközpont (CNC) finanszírozásával készült film költségvetése romániai viszonylatban nagy, több mint 2,5 millió euró. Jelenleg Románián kívül Nagy-Britanniában és Franciaországban tárgyal a mozibemutatóról a film forgalmazója, a Jacob Bros.

A nemzetközi szereposztású (Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey és Melanie Ebanks) film coming-of-age történet, egy félénk fiú szexuális és erkölcsi fejlődésének nyomon követése. A főszereplő, szerelme közömbösségétől sarkallva, modern Casanovává válik. A film Andrei Ciobanu online bestsellerének, a Suge-o, Ramona! című regénynek az adaptációja, a forgatókönyvön a szerző mellett Alex Coteț is dolgozott.

(Film New Europe)Kapcsolódó