Antoine Fuqua a Macska a forró bádogtetőn-t adaptálja


Újabb filmadaptáció készül Tennessee Williams Pulitzer-díjas drámájából, ezúttal Antoine Fuqua (A nap könnyei, Brooklyn mélyén, Mélyütés, A hét mesterlövész) rendezésében. 

Az 1955-ben megjelent Macska a forró bádogtetőn (Cat on a Hot Tin Roof) központi szereplői Brick, egy futballsztárból lett alkoholista, szegény sorból származó a felesége, Maggie és Big Daddy, a gazdag családfő, aki elől, a busás örökség reményében, a többiek igyekeznek eltitkolni, hogy haldoklik. Tennessee Williams két véget is írt a darabhoz.

A Fuqua-féle adaptációs projektbe beszállt Stephen C. Byrd és Alia Jones-Harvey is, akik 2008-ban élesztették újra a drámát a színpadon: az előadást 19 hétig játszották telt házzal a Broadway-en, ez volt itt az első teljesen afroamerikai színészekkel színre vitt darab. A Broadway-en aratott siker után az előadást Londonban is játszották, ahol újjáélesztett színdarabként Laurence Olivier-díjat kapott – emlékeztet a projektről beszámoló Variety.

A Macska a forró bádogtetőn-ből korábban két televíziós és két moziadaptáció készült, a legemlékezetesebb közülük az Elizabeth Taylor és Paul Newman főszereplésével készült, Richard Brooks rendezte változat, amelyet 1959-ben hat Oscar-díjra jelöltek.

 Kapcsolódó